موضوع: البسبوسة على الطريقة المصرية الجمعة أكتوبر 10, 2008 7:14 pm
البسبوسة من اشهى انواع الحلويات الشرقية في العالم العربى
المقادير 200جرام سكر 300جرام سميط 50جرام جوز هند ناعم 50جرام بندق اربع للديكور 50جرام لبن كامل الدسم او كوب من الزبادى 50جرام ماء 50جرام سمن بلدى
لعمل الشربات
250جرام سكر 100ملم ماء قليل من الفانيليا
:طريقة التحضير
اولا- يتم عمل الشربات الخاص بسق البسبوسة بعد التسوية ثانيا - وضع السكر و الماء والسمن وجوز الهند واللبن اوالزبادي ويقلب الخليط جيدأ بمعلقة خشب ثم يضاف السميط ويوضع الخليط في قالب مدهون بالسمن جيدأ ويفرش عليها البندق المكسر ويضغط عليها باليد
الطهي
يوضع القالب في فرن عالي الحرارة اي 220 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة وبعد خروجها من الفرن يصب عليها الشربات السابق تجهيزه وتوضع كمية الشربات حسب الرغبة
؛°(mee$00)؛° ألمشرف
عدد المساهمات : 1143 تاريخ التسجيل : 13/03/2008
موضوع: رد: البسبوسة على الطريقة المصرية الأحد أكتوبر 12, 2008 5:45 am